Notícies
XIII Trobada – Assemblea del FòrumSD - 10 de febrer de 2011
09/02/2011

XIII Trobada – Assemblea del FòrumSD - Fòrum de Síndics i defensors locals de Catalunya a Santa Coloma de Gramenet

A l’assemblea es procedirà a la renovació de la Junta directiva. El Síndic Viladecans, Vicenç Mazón, assistirà a l’assemblea del FòrumSD com a membre associat des de 2007. L’acte comptarà amb la presència en la cloenda de la Sra. Núria Parlón, Alcadessa de Santa Coloma de Gramenet.

La Sala d’actes del Centre d'Art Contemporani de Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet acollirà el proper dijous 10 de febrer la XIII Trobada – Assemblea del FòrumSD, l’associació de Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores locals de Catalunya.

Aquesta assemblea escollirà la nova Junta de govern de l’associació pels propers dos anys, el pla de treball i les actuacions a desenvolupar en aquest mateix període. L’acte comptarà amb la presència de la  Sra. Núria Parlon, alcadessa de Santa Coloma de Gramenet, qui donarà per finalitzada aquesta Trobada..

Les trobades del FòrumSD, que se celebren anualment des de l’any 1999, comptaran amb la presència de Síndics i Síndiques locals dels pobles i ciutats que disposen ja d’aquesta institució. 


El FòrumSD, és una associació sense ànim de lucre formada pels Síndics, Síndiques, Defensors i Defensores dels Ajuntaments de Catalunya.

Els seus objectius son promoure el creixement i el desenvolupament de la institució, facilitar la seva extensió i implantació als municipis, el desenvolupament de models de treball i d’actuació conjunts, així com disposar d’una xarxa de coordinació, suport, intercanvi i assessorament entre les sindicatures.

A data d’avui, a Catalunya ja hi ha un total de 42 pobles i ciutats que han implementat la institució als respectius municipis, i disposen d’un defensor o defensora municipal. En termes de població, més d’un 54% de ciutadans poden accedir a aquesta institució de defensa dels drets de les persones, que desenvolupa les seves funcions des de la proximitat i a l’àmbit de l’administració local. Cal destacar que dels 10 municipis més poblats de Catalunya, tan sols un no disposa encara d’aquesta institució i que dels 23 municipis de Catalunya amb més de 50.000 habitants 19 ja han incorporat al síndic/a local com a mecanisme de protecció i defensa dels drets de la ciutadania.

 

Sindicatura Municipal de Greuges de Viladecans – C/ Jaume Abril, 2 08840 Viladecans
tel 936351817 / fax 93 658 05 51 - sindicatura@viladecans.cat